AJALUGU

  • 1920 - esialgne nimi - Rudolf Klaussoni nimeline kommivabrik
  • 1926 - tootmine toimus Jahu tänaval Tallinnas
  • 1937 - R. Klausson´i kommivabrik oli suuruselt neljas magusatootja Eestis (243 tonni, 7,4% magusatööstuse tootmisharust, 81 töötajat) 
  • 1940 - natsionaliseerimine. Tootmine liideti teiste kondiitritööstustega, mis hiljem moodustasid Kalevi kondiitritööstuse
  • 1992 - asutati Marmiton AS (Le Marmiton = köögiabiline prantsuse keelest)
  • 2005 - Svensky Kaubanduse AS omandas Marmitoni aktsiad
  • 2007 - detsembris omandas Marmiton AS Vahvlivabrik OÜ-lt tootmistegevuse koos töötajatega, tootmisseadmetega ja tehnoloogiaga
  • 2008 – juunis omandati Balti Sepik AS tootmistegevus
  • 2013 - uus korporatiivne identiteet
  • 2017 - 1. jaanuar liitumine Nordhaus OÜ´ga, kahe Marmiton´i tehase kolimine Männikule asuvasse kaasaegsesse tootmiskompleksi

 

ÜLDISED NÄITAJAD

  • Käive 2006 – 0,82 miljonit eurot, 326 tonni, ekspordi osakaal 4,7%
  • Käive 2011 – 2,44 miljonit eurot, 832 tonni, ekspordi osakaal 13,5%
  • Käive 2016 – 2,74 miljonit eurot, 886 tonni, ekspordi osakaal 19,6%
  • Käive 2017 - 3,66 miljont eurot, 1523 tonni, ekspordi osakaal 33%          
  • Töötajate arv – 2017.a. keskmine töötajate arv 70 töötajat 

 

TOOTEGRUPID

  • Halvaa • Vahvlid kreemiga • Marmelaad • Martsipan • Vahvlisnäkid 
  • Vahvlitopsid • Küpsised • Küüslauguleivad • Piparkoogid • Biskviit
  • Sügavkülmutatud pagaritooted: Pärmi-lehttaigen • Pärmitaigen • Lehttaigen • Baguette • Leib • Pitko • Erinevad väikesaiad